آسمان شب (نجوم)

[دبیرستان شاهد زنده یاد مهندس مهدی صافی دستجردی]

منوي اصلي

آرشيو موضوعي

آرشيو مطالب

لينکستان

ساعت

امکانات

ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 60
بازدید دیروز : 63
بازدید هفته : 123
بازدید ماه : 123
بازدید کل : 11978
تعداد مطالب : 80
تعداد نظرات : 2
تعداد آنلاین : 1


امکان وجود منظومه خورشیدی با 60 سیاره قابل سکونت؟!

اخترشناسان با ارائه یک مدل نظری، از امکان وجود سیستم خورشیدی با 60 سیاره قابل سکونت مشابه زمین خبر می‌دهند.

 

متراکم‌ترین منظومه خورشیدی که تاکنون شناسایی شده است، ستاره شبه خورشیدی HD10180 است که در مجموع 9 سیاره در مدار آن قرار دارند؛ این سیارات فراخورشیدی از قابلیت میزبانی حیات برخوردار نبوده و در دسته ابر زمین‌های بسیار داغ تا غول‌های گازی بزرگتر از نپتون قرار می‌گیرند.


ادامه مطلب
نويسنده: محمدرضا عبدلیان تاريخ: برچسب:, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

کشف نخستین نمونه ستارگان دورگه
کشف نخستین نمونه ستارگان دورگه
 
دانشمندان پس از دهه‌ها تلاش، موفق به کشف نخستین گروه از ستارگانی شدند که وجود آن‌ها در سال 1975 پیش‌بینی شده بود.

دانشمندان پس از دهه‌ها تلاش، موفق به کشف نخستین گروه از ستارگانی شدند که وجود آن‌ها در سال 1975 پیش‌بینی شده بود.

 

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کیپ تورن، فیزیکدان و آنا زیتکو منجم وجود آنها را پیش‌بینی کرده بودند.

 

اجرام تورن-زیتکو (Thorne-Żytkow) دورگه‌هایی از ستارگان نوترونی و ابرغول‌های سرخرنگ هستند که از لحاظ سطحی به ابرغول‌های سرخرنگ عادی مانند بتلگئوس در صور فلکی اوریون شباهت دارند. با این حال، آن‌ها از لحاظ ویژگی‌های شیمیایی منحصر‌به‌فردشان متمایز هستند و این موضوع می‌تواند ناشی از فعالیت منحصر‌به‌فرد آن‌ها در درون ستاره‌هایشان باشد.

 

تصور می‌شود اجسام مزبور با نام اختصاری TŻOs از تعامل دو ستاره عظیم (یک ابرغول قرمزرنگ و یک ستاره نوترونی که در طول انفجار ابرنواختری شکل گرفته) در یک سیستم دوگانه نزدیک تشکیل می‌شوند. در حالی که ساز و کار دقیق چنین اجرام کیهانی مشخص نیست، بر اساس معمول‌ترین نظریه موجود، طی تعامل انقلابی دو ستاره، ابرغول قرمزرنگ بسیار عظیم‌تر، ستاره نوترونی را می‌بلعد و این ستاره به درون هسته ابرغول می‌چرخد.

 

در حالی که ابرغول‌های قرمزرنگ عادی، انرژی‌شان را از همجوشی هسته‌ای در هسته‌هایشان به دست می‌آورند، TŻOs توسط فعالیت غیرمعمول ستارگان نوترونی جذب‌شده در هسته‌شان نیرودهی می‌شوند. بنابراین کشف نخستین TŻO مدرکی دال بر مدل درون‌ ستاره‌ای ارائه می‌دهد که تاکنون توسط منجمان شناسایی نشده بود.

 

«امیلی له‌وسک» از دانشگاه کلرادو بودلر، رهبر ارشد این پروژه معرفی شد و جزئیات این دستاورد علمی در مجله Monthly Notices of the Royal Astronomical Society Letters منتشر می‌شود.

نويسنده: محمدرضا عبدلیان تاريخ: برچسب:, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

درباره وبلاگ

سلام. من محمدرضا هستم و به نجوم خیلی علاقه دارم. به همین خاطر این وبلاگ ناقابل رو برای استفاده ی همه ی فارسی زبانان عزیز درست کردم. لطفاً اگر از مطالب خوشتون اومد، نظر هم بدید. انتقادات و پیشنهادات شما برای من خیلی مهم هست، پس لطفاً ما رو از نظرات خودتون محروم نکنید و درخواست های خودتون رو بنویسید. و در آخر هم اگر از مطالب وبلاگ خوشتون اومد، می تونین کپی کنین و استفاده کنین اگه هم دوست داشتین منبعش رو هم بنویسید که بقیه هم استفاده کنند. با تشکر، موفق باشید...

نويسندگان

لينکهاي روزانه

جستجوي مطالب

طراح قالب

© All Rights Reserved to safischoolnojum.LoxBlog.Com | Template By: NazTarin.Com

Susa Web Tools